Selecteer een pagina

Tekstbureau

Noor

Reigersman

Achter de schermen

Of het nu om een zakelijke tekst gaat of om een sfeerverhaal: als redacteur, schrijver of journalist verplaats je je telkens weer in een andere wereld. En daar zoek je de juiste woorden bij. Vervolgens ga je met die woorden bouwen, totdat de tekst staat als een huis.

Dit vind ik heerlijk om te doen.

Ik studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit Leiden en ging daarna aan de slag als eindredacteur voor diverse tijdschriften en uitgeverijen. Sinds 1994 werk ik, behalve als redacteur, ook als journalist en tekstschrijver. In 2009 startte ik Tekstbureau Noor Reigersman.

Tijdens het werk wilde ik mijn schrijftechnieken verder verfijnen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met vertelperspectief, dialogen en couleur locale? Hoe houd je een verhaal levendig en spannend? Om de kneepjes nog meer onder de knie te krijgen, volgde ik de vijfjarige opleiding Kinderverhalen Schrijven bij Schrijfschool Scriptplus aan de Hogeschool Amsterdam.

De cursus Copywriting aan de Hogeschool Utrecht gaf me nog meer bagage voor het schrijven van teksten voor de zakelijke markt.

Behalve de redactie voor uitgeverijen voer ik de redactie en coördinatie voor verschillende wijkkranten. En als journalist ga ik vaak op pad voor het Brabants Dagblad. Verder schrijf ik folders, brochures, persberichten, websites, nieuwsbrieven, beeldverhalen, kinderverhalen en boeken (ghostwriting). Ben je benieuwd? Lees het hier.