Selecteer een pagina

Tekstbureau

Noor

Reigersman

Achter de schermen

Of het nu om een zakelijke tekst gaat of om een sfeerverhaal: als redacteur, schrijver of journalist verplaats je je telkens weer in een andere wereld. En daar zoek je de juiste woorden bij. Vervolgens ga je met die woorden bouwen, totdat de tekst staat als een huis.

Dat is wat Noor Reigersman al op jonge leeftijd graag deed.

Noor Reigersman studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden en ging daarna aan de slag als eindredacteur voor diverse tijdschriften en uitgeverijen. Sinds 1994 werkt ze, behalve als redacteur, ook als journalist en tekstschrijver. In 2009 startte ze Tekstbureau Noor Reigersman.

Tijdens het werk wilde ze haar schrijftechnieken verder verfijnen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met vertelperspectief, dialogen en couleur locale? Hoe houd je een verhaal levendig en spannend? Om de kneepjes nog meer onder de knie te krijgen, volgde ze de vijfjarige opleiding Kinderverhalen Schrijven bij Schrijfschool Scriptplus aan de Hogeschool Amsterdam.

De cursus Copywriting aan de Hogeschool Utrecht gaf haar nog meer bagage voor het schrijven van teksten voor de zakelijke markt.

Behalve de redactie voor uitgeverijen voert Noor Reigersman de redactie en coördinatie voor verschillende wijkkranten.

Als journalist gaat ze vaak op pad voor het Brabants Dagblad. Verder schrijft ze folders, brochures, persberichten, websites, nieuwsbrieven, beeldverhalen, kinderverhalen en boeken (ghostwriting).

Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn